20 Kasım 2010 Cumartesi

iStemeden KavGa EdenLer


İnsan sabrının tükendiği,beynin kaldırma kuvvetini kaybettiği,vücudun istem dışı hareketlerde bulunduğu durumlarda bireyler arasında kaçınılmaz olan kavga yada tartışma ortaya çıkmaktadır.
'Kavgayı sevmiyorum' diyen bir insanın bile zor durumda kaldığında en son çıkarının bu olduğunu anlarken karşınızdaki kişi sizin aksinize hareketler yaparken söylesenize  kavga yada tartışma nasıl kaçınılmaz olabilir?Tabi olay sadece karşılıklı atışmakla bağrışmakla bitmiyor!!,kavganın sonucunda sinirlerin yıpranmasından kaynaklanan ağlamalar veyahut herhangi bir eşyadan stresini almak istemeler,bazılarında ise bu durumdan sonra deşarj olma,rahatlama belirginleşiyor.Bir zaman sonra bir bakıyorsunuz ki kavga sizin için artık vazgeçilmez olmaya başlıyor özellikle de ilişkilerde...
Buna en iyi örnek kendimi gösterebilirim sanırım:)Aslına bakarsanız kavga etmek benim için olmaması gereken ilişkileri yıpratmaya başlayan en büyük etken fakat gel gelelim ki çoğu zaman elden başka bir şey gelmiyor..
Kavga yada tartışma dediğimiz olay bildiğimiz gibi kimisin de anında başlamasına rağmen kişisine göre değişen bir zaman diliminde devam etmekte...Uzun bir kavgaysa ömrünüzden boşa harcadığınız zamanı siz düşünün,sonu ise bireylerin birbirinden uzaklaşmasına neden oluyor.Kimisi ise;uzun zaman birikimlerinden kaynaklanıyor ve kısa sürede bitebiliyor.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim bazen de kavga etmek,görüşmemek daha sonra karşı karşıya gelindiğinde şahane olabiliyor!!!
Bu anlattığım istemeden kavga edenler için ya isteyerek kavga edenlere,kavgacı insanlara ne demeli...... Aman Allah'a  yakın bizden uzak olsunlar :))))


4 yorum:

  1. Banucum sana katılıyorum canım..kavgacı insanlardan nefret ederim.doktorlarda tavsiye etmiyo zaten:)iş güç derken zaten stres yaşıyoruz.yaşam sewincini doya doya yaşamalıyız dimi ya.yazınada bayıldım çok güzel.güzel insansın:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım yazımı beğenmene sevindim.
    Aynen,hayat zaten streslerle dolu birde başka stresleri bünye kaldırmıyor ve direk sinyal vermeye başlıyor:)))
    Tabiki yaşamalıyız,bir söz vardır çok severim.
    'Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin.'Gülen yüzümüz solmasın ;)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim pembesinti:))

    YanıtlaSil